Innolab

by Hedy Reyes

Hoe kan ik voor de KMar meer inzicht, overzicht, kennis, verbondenheid en toegankelijkheid toegepast worden voor zowel de gebruikers als de bezoekers op een platform?

Website | Koninklijke Marechaussee | Innovatie | Graduation 2021

Neem een kijkje in de wereld van het innovatie kant van de Koninklijke Marechaussee waar overal connecties te vinden zijn en je een betere verbintenis hebt met elkaar. Neem deel aan allerlei verschillende projecten in deze innovatieve wereld. Ontdek, neem deel, raadpleeg, manage, leer en communiceer vooral met elkaar om de misdaad in Nederland te bestrijden door de nieuwe innovatieve platform.

De krijgsmacht moderniseert voortdurend. Dat is nodig om ook in de toekomst Nederland te verdedigen, civiele diensten te ondersteunen en de strijd aan te gaan met terroristen en piraten. De wereld verandert continu en dat betekent dat de koninklijke marechaussee mee moet veranderen. De Koninklijke marechaussee wil beter op deze verandering in kunnen spelen door continu aandacht te vragen voor de ontwikkeling van de mensen van de marechaussee, organisatie en technologische middelen.

Het probleem is dat ze niet een systeem hebben gebruikt en dat tot op de juiste besluitvormende niveau gebracht te hebben. Er zijn allerlei innovaties ideeën die bij de vernieuwing van de organisatie horen maar die kwamen niet al te vaak tot de juiste niveau om een innovatie succesvol af te ronden. De ontwikkelgroepen moeten die brug slaan tussen idee eigenaren ,ontwikkelaars, facilitators en managers.

Vandaar dat ze mij hebben gevraagd om een platform te ontwikkelen om een overzichtelijke platform te ontwikkelen waar alle innovaties samenkomen . Momenteel werken de ontwikkelgroepen en werkgroepen met 2 Platformen alleen zijn beide platformen niet voldoende geschikt voor hun behoeftes en het brengen tot het juiste niveau.

De marechaussee medewerkers moeten elkaar kunnen begrijpen, ze moeten weten wat er gaat komen. Aan de andere kant zijn er behoeftes en die behoeftes definieerbaar maken het zorgen dat ideeën kunnen landen in de organisatie en goede aansluiting heeft op het werkveld en wat is daarvoor essentieel dat ze een goede communicatie platform met elkaar hebben. Goede overzicht met wat loopt er, wat gaat er komen en wanneer is het klaar. Wat ze eigenlijk men uiteindelijk wil is een omgeving die alles visueel ondersteund. Ze willen met elkaar kunnen delen met wat voor innovaties ze bezig zijn. In die ontwikkelgroepen gebeurt er van alles. Wordt er veel samengewerkt en informatie uitgewisseld. Ze willen door middel van content een blog, filmpje, tekst en foto in allerlei verschillende vormen zien waar iedereen zich mee bezig houdt. Er moest een werkruimte gecreëerd worden waar inzicht, overzicht, kunnen aanhaken bij elkaar en waar nodig is om aan te sturen. Uiteindelijk zorgt dit concept er voor dat de behoeftes van de ontwikkelgroepen en werkgroepen samenkomen en dat dit platform ervoor zorgt dat innovaties versterkt om zo Nederland veiliger te maken.