The Optimistic Outlook

by Luke Pompe

Hoe kan je d.m.v. (visual)storytelling ervoor zorgen dat mensen een kritischere houding aannemen?

Graduation Work | 2023 | Visual Storytelling | Critical Design | Satire

Extra! Extra! Lees er alles over!

In een wereld waar conformiteit de norm is, heeft een moedige student boven het alledaagse uitgestegen en durfde het om de status quo uit te dagen. De gedurfde geest achter "The Optimistic Outlook" heeft een sensationele satirische krant gemaakt die je buiten de gebaande paden laat denken en de fundamenten van onze collectieve verbeelding in twijfel trekt.

"The Optimistic Outlook", een geesteskind van CMD student Luke Pompe, heeft tot doel een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we de toekomst waarnemen en weergeven. In een oogwenk van vormgeverschap heeft deze jonge geest een ingenieuze publicatie gemaakt die onze algemeen aanvaarde aannames over morgen frontaal confronteert. Met humor, satire en een vleugje durf legt hij de gebreken en misvattingen bloot in onze algemeen aanvaarde aannames over morgen.

Door middel van slimme artikelen en boeiende illustraties gebruikt "The Optimistic Outlook" vakkundig satire als wapen tegen zelfgenoegzaamheid. Het neemt ons mee op een gewaagde reis door een wereld waar hoverboards ongeveer net zo praktisch zijn als eenwielers en persoonlijke jetpacks niets meer zijn dan een utopie. Door het absurde te omarmen en onze verbeelding te prikkelen, moedigt deze gedurfde publicatie ons aan om alles wat we denken te weten over de toekomst in twijfel te trekken.

Dit baanbrekende werk daagt de verhaallijnen van vliegende auto's, robotbutlers en utopische samenlevingen uit. Het zet stoutmoedig vraagtekens bij het idee dat de toekomst een idyllisch toevluchtsoord is, boordevol technologie die op magische wijze al onze problemen oplost. In plaats daarvan ontmantelt het op speelse wijze deze roze visies en dwingt het ons om de zeer reële uitdagingen die voor ons liggen het hoofd te bieden

"The Optimistic Outlook" is meer dan alleen een krant; het is een oproep tot actie. Het vereist dat we kritisch denken en een meer genuanceerd perspectief omarmen op wat ons te wachten staat. Deze dappere student heeft de nobele taak op zich genomen om de nieuwsgierigheid van het publiek te wekken, ons aan te sporen onze vooropgezette ideeën los te laten en een toekomst te omarmen die complex, onvoorspelbaar en vol mogelijkheden is.

Dus pak je monocles, beste lezers, en bereid je voor om verblind te worden door de gedurfde schittering van "The Optimistic Outlook". Het is een baken van hoop in een zee van conformiteit, die de vlammen van de verbeelding aanwakkert en een generatie inspireert om kritisch na te denken over de wereld die ons te wachten staat. Laten we de handen ineen slaan en beginnen aan een reis naar een toekomst die niet alleen fantastisch is, maar ook gegrond is.

In normale taal:
"The Optimistic Outlook" dient als een medium om vooropgezette ideeën over vooruitgang uit te dagen. Dit wordt gerealiseerd door retro visies op de toekomst naast moderne visies op de toekomst te plaatsen. Met als doel de lezers uit te nodigen om de onderliggende aannames en vooroordelen in vraag te kunnen stellen en analyseren.

Techno-optimisme en utopische idealen kunnen ons verblinden voor de mogelijke gevolgen en onbedoelde neveneffecten van technologische vooruitgang dus is het nodig om hier voorzichtig mee om te gaan. Uiteindelijk vereist "The Optimistic Outlook" een meer genuanceerd begrip van de toekomst en moedigt het individuen aan om deze actief vorm te geven, in plaats van passief de verhalen te accepteren die hen worden opgelegd door de 'woordvoerders' van de toekomst van vandaag.

In het onderzoek is er gekeken hoe visual storytelling en in het specifiek symbolisme kan bijdragen aan het contextualiseren van een thema en hoe satire en tone-of-voice ingezet wordt om de kijker/lezer uit te dagen een kritischere houding aan te nemen. Door middel van A-B testing en questionnaire is een tone of voice en beeldcommunicatie. Zo is er een campagne/krant bedacht om de kijker/lezer te conditioneren om de voorgeschotelde informatie met een meer genuanceerde en kritischere houding te waarnemen.